Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17 Postów
hej dziewczyny!
zerknijcie na www.bam.no tam tez daja paczke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Nowicjusz
hej dziewczyny ja znowu z zapytaniem
chodzi mi o porod dokladniej o to kiedy mam sie zglosic do szpitala czy on wysyla mi jakies pismo , czy ja mam do nich zadzwonic i wypelnic jakis dokument ze w tym i w tym terminie przyjade rodzic jak to jest bo ja juz sie pogubilam na maxa.
przy usg polowkowym pani w szpitalu dala mi taka zolta kartke formatu A4 do wypelnienia ( imie nazwisko pochodzenie czy pracuje jakies choroby przebyte u mnie i u meza itp, itd), i na tym sie skonczylo, termina mam na kwiecien i nie wiem czy musze sie do nich miesiac wczesniej zglosic i powiadomic ich ze chcem w tym i tym szpitalu rodzic? czy oni sami wysla mi jakies pismo jako to wyglada? a i czy jak np zaczne rodzic wczesniej ( tak mialam ze swoja corka) to czy musze do nich zadzwonic ze zaczelo sie i ze jade przygotowojcie sale dla mnie hahahaha?
na jednym forum pisza ze trzeba zadzwonic zaanonsowac sie na drugim nic takiego wiec zglupialam i chcialam zapytac jak to bylo w waszych przypadkach

za pomoc dziekuje ogromnie
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
W moim przypadku wyglądało to tak, że lekarka rodzinna zapytała mnie gdzie chcę rodzić i wysłała tam zgłoszenie. Zgłosiła mnie też do położnej w tym szpitalu. Po jakimś czasie ze szpitala przyszedł papier kiedy i gdzie mam zgłosić się do położnej, chodziłam do niej raz, pod koniec dwa razy w miesiącu. Ona zebrała sporo informacji na mój temat, przy drugim porodzie w Norwegii miałam już pojecie co i jak tu wygląda i moja lista ewentualnych życzeń była dość klarowna. Moim życzenie na przykład było, że mają mnie nie wysyłać do domu, gdy stwierdzą, że nie mam rozwarcia, ponieważ ja wiem kiedy rodzę (był to trzeci raz), a dość charakterystyczne dla mnie jest to, że szyjka sama mi się prawie w ogóle nie otwiera. Położna zapisała to wszystko w komputerze oraz małą informację na mojej karcie ciąży. Gdy rodziłam, zgodnie z instrukcją położnej, zadzwoniłam na oddział, że się pakuję i będę w ciągu godziny.
Poproś swojego lekarza, żeby się wszystkim zajął, powinien cię poinstruować i zgłosić gdzie trzeba. Oczywiście jeśli przyjedziesz bez żadnego zgłoszenia to też będziesz mogła urodzić, ale jednak na twoją korzyść działa pozostawienie o sobie jak najwięcej informacji i przygotowanie personelu na swój przyjazd.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
hej dziewczyny-ja tak z innej beczki troszke-podpowiedzcie mi gdzie mozna kupic jakies fajne ubranka,akcesoria typu podgrzewacze,laktatory,wozki i inne takie w norwegii?czy istnieje tu taki sklep jak np. w polsce allegro?zajrzalam na jedna strone qxl.no ale tam nic nie znalazlam sensownego.mieszkam baaardzo daleko od oslo i innych wiekszych miast i nie ukrywam ze najwygodniej by mi bylo znalezc cos przez internet.
acha-i jeszcze jedno-jestem teraz w 16 tyg.ciazy i zastanawiam sie czy w norwegii robione sa badania na przeziernosc karkowa?wiem ze w szwecji to badanie jest robione ale nie jestem pewna czy w NO tez.z gory dzieki za jakas podpowiedz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ja większość ubranek kupuję w H&M w tym przez internet. Akcesoria natomiast na finn.no . Sporo już tam kupiłam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
witam wiem dziewczyny że ten temat był juz poruszany ale dostaje szału i mam nadzieje że któraś z Was mi pomoże chodzi o becikowe jak wiecie jest 6 stron i czy mogłaby któraś z Was mi pomóc to wepełnić??? ja nie pracuje ,tylko mój mąż ( ma firme jednoosobową) . próbuje i próbuje ale za kążdym razem cos jest nie tak. napewno któraś z Was juz to przerabiała
aha i może mieszkacie gdzies koło bekkestuy , dostaje szału w tym domu internet mam dopiero od 17 wiec możecie sobie wyobrazić i jeszcze ta zima(chyba nigdy sie nie skończy). jestem już w 6 miesiącu dajcie mi znać i pozdrawiam Was gorąco
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
dzieki wielkie gama 28.zaraz zerkne na finn..no moze cos znajde.w moim miescie jest cubus-mam nadzieje ze cos uda mi sie z sensem skompletowac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
W Cubus i Lindex jest trochę drożej niż w HM, ale też mają fajne rzeczy. Jak wejdziesz na www.hm.com/no/ to możesz zamówić przez internet.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
43 Posty

(anulka86)
Nowicjusz
Witam Mam pytaniem Czy ktoś z was lecial samolotem w najbliższym czasie z malym dzieckiem Norwegianem? jakie są teraz procedury co do bagazu? i czy moge wziązc wózek lub fotelik?
Moj synek ma 3 m-ce i sie własnie nad tym zastanawiam co brac.. ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(martcool)
Nowicjusz
Mozesz zabrac dla synka bagaz podreczny do 5 kilo ( bez oplaty) i wozek albo fotelik (tez bez oplaty) do wyboru, dokladne informacje znajdziesz na stronie Norwegiana,
dla dziecka do 2 lat mozesz tez zabrac picie, przydaje sie przy zmianie cisnienia, bo wiekszosc dzieci wtedy placze,
udanego lotu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok